Razboiul euro-dolar face prima victima in Romania. Cu cat se scumpeste benzina

Postat la 18 mai 2010 14 afişări

Benzina s-a scumpit cu 8,2% anul acesta in timp ce cursul leu-dolar a crescut cu 15,7%. Expertii spun ca, inevitabil, intarirea continua a dolarului fata de leu se va traduce, in scurt timp, in preturi si mai mari la pompa.

Intarirea dolarului fata de euro se va resimti puternic si in Romania, desi cursul leu-euro este protejat de BNR iar creditele in dolari sunt destul de putine. Deprecierea leului fata de dolar s-a vazut pana acum si se va vedea si mai bine de acum incolo la pompa, in pretul combustibililor. Pentru ca distribuitorii de carburanti recalculeaza aproape saptamanal pretul unui litru de benzina sau de motorina in functie de cotatia barilului de petrol dar si de cursul dintre moneda americana si cea locala, pretul benzinei pare a avea o singura directie: in sus.

Cititi mai multe pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
economie,
benzina,
curs,
euro,
dolar,
scumpiri
/actualitate/razboiul-euro-dolar-face-prima-victima-in-romania-cu-cat-se-scumpeste-benzina-6129480
6129480
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.