Rata reală a şomajului din Grecia va ajunge anul următor la 26%

Postat la 29 septembrie 2011 8 afişări

Rata reală a şomajului din Grecia va ajunge anul următor la 26%, reprezentând 1,3 milioane persoane dintr-o populaţie de aproximativ 11 milioane, a declarat, miercuri, Savas Robolis, profesor de economie şi director al Institutului Confederaţiei Generale a Munictorilor Eleni, citat de Kathimerini.

Şomajul real include toate persoanele care caută un loc de muncă, chiar dacă nu sunt incluse în statisticile autorităţilor. În iunie, biroul naţional de statistică din Grecia a anunţat un şomaj de 16%. În timp ce şomajul din statistică va ajunge la 21%, cel real se va situa anul următor la 26%, conducând la presiuni majore asupra serviciilor de asistenţă socială şi la declinul veniturilor statului, a avertizat Robolis la postul de televiziune Skai.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
grecia,
somaj,
someri,
evolutie
/actualitate/rata-reala-a-somajului-din-grecia-va-ajunge-anul-urmator-la-26-8812919
8812919
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.