Rata inflaţiei a ajuns la 6,6% în SUA, cel mai intens ritm anual de creştere în patru decenii

Autor: Mihai Draghici, Mediafax Postat la 29 aprilie 2022 52 afişări

Rata inflaţiei a atins nivelul de 6,6% în Statele Unite, în luna martie, fiind cel mai ridicat ritm de creştere din ultimele patru decenii, anunţă Departamentul Comerţului de la Washington, citat de agenţia Associated Press.

Rata inflaţiei a ajuns la 6,6% în SUA, cel mai intens ritm anual de creştere în patru decenii

Potrivit noilor date, inflaţia a crescut cu 6,6% comparativ cu luna martie din 2021, ritmul de accelerare inflaţionistă fiind cel mai intens din 1982 până acum.

Totuşi, există semnale că inflaţia s-ar putea stabiliza. Preţurile la alimente şi energie au înregistrat majorări de 5,2%, în scădere faţă de 5,3% în februarie.

Rezerva Federală (Fed) urmează să majoreze din nou rata dobânzii cu 0,25% săptămâna viitoare.

Preşedintele Statelor Unite, Joseph Biden, a afirmat, joi, că economia continuă să fie rezilientă, în pofida scăderii PIB-ului în primul trimestru din 2022, pe care a atribuit-o unor "factori tehnici" asociaţi actualelor "provocări istorice". Valoarea PIB-ului SUA a scăzut cu 1,4% în primul trimestru din 2022, conform datelor anunţate joi de Departamentul Comerţului, deşi experţii estimau o creştere economică de 1,0%.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
sua,
inflatie,
crestere,
rata inflatiei,
comert

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.