RAPORTUL Curţii de Conturi: Medicamente gratuite de 769.000 lei pentru pacienţi internaţi sau decedaţi

Postat la 02 februarie 2013 13 afişări

Mai multe case de asigurări de sănătate au validat în 2011 reţete gratuite de 769.000 lei pentru pacienţi internaţi, dar şi pentru persoane decedate, arată raportul pe 2011 al Curţii de Conturi.

Casa de Asigurări de Sănătate a Apărării, Ordinii Publice, Siguranţei Naţionale şi Autorităţii Judecătoreşti (CASAOPSNAJ), Casa Asigurărilor de Sănătate a Ministerului Transporturilor, Construcţiilor şi Turismului (CASMTCT) şi casele judeţene Brăila, Giurgiu, Harghita, Maramureş, Neamţ, Olt, Sălaj şi Tulcea au validat prescripţii medicale emise în 2011 pentru medicamente cu regim de compensare de 100%, fără existenţa scrisorilor medicale, unor pacienţi care figurează internaţi în spitalizare continuă, spitalizare de zi şi ambulatoriu, dar şi pe numele unor persoane decedate, în valoare de 769.000 lei, potrivit raportului.

Totodată, CASOPSNAJ, CASMTCT şi casele judeţene Bistriţa-Năsăud, Giurgiu, Ialomiţa, Olt, Neamţ au validat şi au decontat reţete în valoare de 911.000 de lei emise de medicii specialişti din ambulatoriu, spital, medici de familie în aceeaşi perioadă în care pacientul figurează în spitalizare continuă.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Medicamente,
gratuit,
pacienţi
/actualitate/raportul-curtii-de-conturi-medicamente-gratuite-de-769-000-lei-pentru-pacienti-internati-sau-decedati-10539284
10539284
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.