Raportul CE semnaleaza sanctiunile nesemnificative aplicate in sesizarile ANI

Postat la 18 iulie 2011 8 afişări

Raportul Comisiei Europene privind progresele Romaniei noteaza ca au fost aplicate putine sanctiuni in cazurile constatate de Agentia Nationala de Integritate (ANI), cele aplicate fiind nesimnificative, iar deciziile instantelor pe conflicte de interese in zona achizitiilor publice vin tarziu.

Raportul CE - obtinut de MEDIAFAX si carte va fi dat publicitatii miercuri, la Bruxelles - arata ca de la adoptarea noului ei cadru in august 2010, Agentia Nationala de Integritate si-a restabilit istoricul sau de realizari si a inaintat un numar de cazuri privind conflicte de interese, incompatibilitati si averi nejustificate la institutiile competente, sesizate pentru a lua decizii. Desi ANI si-a imbunatatit metodologia si eficienta investigatiilor sale, solutiile aplicate de organele competente judiciare si administrative sunt adesea nesatisfacatoare, noteaza CE. Totodata, spune documentul citat, au fost aplicate putine sanctiuni pe constatarile ANI, iar cele aplicate sunt nesemnificative. Multe dintre deciziile instantelor privind conflicte de interese in sfera achizitiilor publice, in general, vin prea tarziu. Mai mult, Comisia de Investigatie a Averilor infiintata prin Legea revizuita a ANI la nivelul curtilor de apel, pare ca se pronunta de facto asupra temeiniciei cazurilor transmise de ANI, desi nu este parte a misiunii sale.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/raportul-ce-semnaleaza-sanctiunile-nesemnificative-aplicate-in-sesizarile-ani-8504504
8504504
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.