Raport secret al Atenei: Germania trebuie să plătească Greciei pentru Al Doilea Război Mondial. Schaeuble: "Iese din discuţie"

Postat la 11 aprilie 2013 19 afişări

Germania respinge orice discuţii despre plata de reparaţii Greciei pentru distrugerile cauzate în Al Doilea Război Mondial, a declarat ministrul german de Finanţe, Wolfgang Schaeuble, la câteva zile după ce în presa elenă au apărut informaţii despre un raport secret întocmit de statul elen.

Raport secret al Atenei: Germania trebuie să plătească Greciei pentru Al Doilea Război Mondial. Schaeuble: "Iese din discuţie"

 "Chestiunea a fost încheiată cu mult timp în urmă. Plata unor reparaţii iese din discuţie. Consider că astfel de declaraţii sunt iresponsabile. În loc să amăgească oamenii în Grecia ar fi mai bine să le arate calea reformelor", a declarat Schaeuble, potirivt presei germane, preluate de cotidianul elen Kathimerini.

O comisie de experţi a Ministerului de Finanţe de la Atena a întocmit un raport secret în care reparaţiile datorate de Germania erau estimate la 162 miliarde de euro. Informaţii din raport au apărut duminică în cotidianul elen To Vima.

Potrivit raportului Germania ar trebui să plătească Greciei 108 miliarde de euro pentru distrugeri cauzate infrastructurii şi 54 de miliarde de euro pentru împrumuturi luate cu forţa de regimul nazist de la Berlin de la banca centrală a Greciei în perioada celui de-Al Doilea Război Mondial.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/raport-secret-al-atenei-germania-trebuie-sa-plateasca-greciei-pentru-al-doilea-razboi-mondial-schaeuble-iese-din-discutie-10735653
10735653
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.