Raport: Pierderile anuale ale UE din fraude ar putea depăşi 5 miliarde de euro, mult peste estimările CE

Postat la 18 aprilie 2013 52 afişări

Uniunea Europeană ar putea pierde anual peste 5 miliarde de euro din buget din cauza fraudelor, de peste 12 ori mai mult decât estimează Comisia Europeană în prezent, potrivit unui raport al camerei superioare a parlamentului britanic.

Raport: Pierderile anuale ale UE din fraude ar putea depăşi 5 miliarde de euro, mult peste estimările CE

 "Am ajuns la concluzia că sistemul antifraudă al UE are un număr de vulnerabilităţi", arată documentul întrocmit de o comisie din Camera Lorzilor, citat de CNBC.

Parlamentarii britanici consideră că estimarea de 404 milioane de euro a Comisiei Europene reprezintă doar o mică parte din valoarea fraudelor comise împotriva UE.

"Pe baza dovezilor pe care le avem, se pare că valoarea reală ar fi de circa 5 miliarde de euro, dar s-ar putea să depăşească acest nivel", notează comisia.

Raportul critică atât statele membre UE cât şi Oficiul European de Luptă Antifraudă (OLAF).

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/raport-pierderile-anuale-ale-ue-din-fraude-ar-putea-depasi-5-miliarde-de-euro-mult-peste-estimarile-ce-10763546
10763546
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.