Raport CE privind Politica de Vecinătate: Republica Moldova a înregistrat progrese în 2013

Postat la 28 martie 2014 40 afişări

Republica Moldova a depus "eforturi semnificative" în implementarea unor acorduri, în pofida crizei care a afectat statul în prima jumătate a lui 2013, relevă Comisia Europeană (CE) în raportul de ţară din acest an cu privire la Politica de Vecinătate, se arată într-un comunicat oficial.

Raport CE privind Politica de Vecinătate: Republica Moldova a înregistrat progrese în 2013

 Este vorba despre acorduri încheiate anterior în domeniile "aviaţiei, agriculturii, protecţiei civile, participării la agenţiile şi programele UE şi cooperarea în Politica pentru Securitate şi Apărare Comună", afirmă Comisia, adăugând că în urma "procesului de transformare îniţiat în 2005", alegerea unui nou Guvern - în mai 2013 - a permis reluarea dialogului politic cu Uniunea şi parafarea Acordului de Asociere UE-Republica Moldova în noiembrie.

Autorităţile au abordat numeroase recomandări-cheie din raportul de anul trecut, se arată în comunicat, în care sunt enumerate "finalizarea planului de implementare privind liberalizarea vizelor, continuarea reformelor în domeniile judiciar şi statului de drept, începerea restructurării cadrului anticorupţie, accelerarea implementării planului de acţiune privind drepturile omului în susţinerea romilor, menţinerea dialogului cu Tiraspolul şi continuarea reformelor sectoriale".

Cititi mai multe pe www.meidafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/raport-ce-privind-politica-de-vecinatate-republica-moldova-a-inregistrat-progrese-in-2013-12351153
12351153
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.