Randamentele obligaţiunilor Franţei şi Olandei cresc, din cauza riscurilor politice

Postat la 24 aprilie 2012 9 afişări

Randamentul obligaţiunilor Franţei şi Olandei au urcat luni, din cauza temerilor că ţintele de deficit bugetar ale celor două ţări sunt în pericol, după ce în Franţa socialistul François Hollande a câştigat primul tur al alegerilor, iar în Olanda au eşuat discuţii guvernamentale vizând deficitul.

Extinderea tensiunilor din piaţa financiară la obligaţiunile statelor cu rating mai sigur marchează o nouă etapă în criza datoriilor şi reflectă capacitatea tot mai redusă a ţărilor din zona euro de a face faţă unor noi măsuri de austeritate, scrie Wall Street Journal. Lideri politici din Grecia, Italia şi Spania au fost înlăturaţi din motive similare, însă nemulţumirea pare să se manifeste chiar şi în ţări care au promovat soluţia austerităţii. Randamentul obligaţiunilor franceze a urcat cu 0,04 puncte procentuale, la 3,11%, iar al celor olandeze cu 0,07 puncte, la 2,39%, potrivit Tradeweb. Obligaţiunile cotate mai slab din zona euro au avut o evoluţie asemnănătoare. Randamentul pe zece ani al Italiei a urcat cu 0,07 puncte, la 6%.

Mai multe pe mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
financiar,
riscuri,
obligatiuni,
randamente
/actualitate/randamentele-obligatiunilor-frantei-si-olandei-cresc-din-cauza-riscurilor-politice-9565800
9565800
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.