Raluca Turcan: Avem variante de abordare a pensiilor speciale, însă ţine de votul Parlamentului

Autor: Cosmin Pirv Postat la 27 februarie 2021 67 afişări

Raluca Turcan: Avem variante de abordare a pensiilor speciale, însă ţine de votul Parlamentului

Ministrul Muncii Raluca Turcan a spus că la Minister există mai multe variante pentru eliminarea pensiilor speciale şi că acestea vor fi puse la dispoziţia grupului de lucru constituit în acest sens la nivelul coaliţiei de guvernare.

Ministrul Muncii susţine că în România sunt aproximativ 9.600 de beneficiari de pensii speciale, care au pensii, în medie, de 9.500 de lei.

„Avem şase alte legi speciale, cu excepţia celor ocupaţionale din sectorul de apărare şi ordine publică, unde există inechităţi destul de mari şi aici mi-aş dori să văd acţiunea politică parlamentară a tuturor celor care s-au concentrat pe pensiile parlamentarilor, pentru că avem aproximativ 9.600 de beneficiari de pensii speciale care au pensia medie de aproximativ 9.500 de lei, în timp ce 4,9 milioane de pensionari din sistemul public de pensie au o pensie medie de 1.500 de lei. Dintre aceştia, aproximativ 2,5 milioane trăiesc sub pensia medie”, a declarat sâmbătă Raluca Turcan.

Aceasta a spus că la nivelul coaliţiei s-a constituit un grup de lucru pentru eliminarea pensiilor speciale.

„Noi vom la dipoziţie cîâteva variante de abordare a pensiilor speciale, însă ţine de votul Parlamentului, pentru că lucruul acesta se face prin proiect de lege, dezbatere parlamentară şi mi-aş dori să se întâmple cât mai repede. (...) La nivelul coaliţiei s-a anunţat un grup de lucru pe pensii speciale şi în acest grup de lucru noi vom trimite variantele făcute de minister”, a mai spus Raluca Turcan.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
pensii speciale,
raluica turcan,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.