Raiffeisen va prelua de la Volksbank active de 1 miliard de euro

Autor: Vlad Popescu Postat la 27 iunie 2013 55 afişări

Grupul Raiffeisen (RZB) va prelua de la Volksbank active în valoare de aproximativ 1 miliard de euro, fiind vizate credite ale clienţilor corporate din Austria şi pe plan internaţional.

Raiffeisen va prelua de la Volksbank active de 1 miliard de euro

Tranzacţia depinde de avizul Autorităţii Federale pentru Concurenţă din Austria, potrivit unui comunicat transmis joi de RZB.

"În cadrul negocierilor privind restructurarea Volksbank din februarie 2012, RZB a convenit să preia active VBAG (Österreichische Volksbanken-AG - n.r.) în valoare de aproximativ 1 miliard euro. Astfel ar trebui să rezulte degrevarea capitalului VBAG", se spune în comunicat.

Cele două bănci au selectat o primă tranşă de active, care urmează să fie transferate la Raiffeisen Bank International.

Volksbank şi RZB vor continua negocierile în următoarele săptămâni pentru a lua o decizie privind restul activelor vizate. Raiffeisen ar putea prelua şi alte credite ale clienţilor VBAG din Austria şi pe plan internaţional, precum şi o parte din afacerile internaţionale de leasing ale Volksbank.

Toate stirile sunt pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
RAIFFEISEN,
VOLKSBANK,
ACTIVE
/actualitate/raiffeisen-va-prelua-de-la-volksbank-active-de-1-miliard-de-euro-11034231
11034231
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.