Raiffeisen: Inflaţia ar putea coborî sub 2,5% în prima parte a anului viitor

Postat la 30 decembrie 2011 7 afişări

Inflaţia ar putea coborî temporar sub 2,5% în prima parte a anului viitor, în principal datorită efectului de bază favorabil, iar BNR ar putea reduce dobânda de politica monetară cu 0,5 puncte în primul semestru după o scădere cu 0,25 puncte încă din ianuarie, se arată într-o analiză Raiffeisen.

"Anticipăm că banca centrală va calibra poziţia politicii monetare, în baza dinamicii presiunilor inflaţioniste de bază, inflaţiei proiectate peste un an şi riscurilor privind proiecţia de inflaţie. Ne aşteptăm ca banca centrală să reducă dobânda de politică monetară cu 50 puncte de bază (0,5 puncte procentuale) în primul semestru din 2012. Nu poate fi exclusă o reducere cu 25 puncte de bază în ianuarie, dacă nu se vor manifesta turbulenţe puternice pe pieţele externe la acel moment", se arată într-o analiză Raiffeisen. Preţurile de consum au crescut în noiembrie cu 0,42% faţă de octombrie, iar rata anuală a inflaţiei a coborât la 3,44%, de la 3,6% în octombrie. Inflaţia a stabilit în septembrie şi noiembrie două noi minime după 1990, de 3,45%, respectiv 3,44%, datorită dispariţiei efectului anualizat al majorării TVA de la 19% la 24% în iulie 2010.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
financiar,
inflatie,
bnr,
raiffeisen
/actualitate/raiffeisen-inflatia-ar-putea-cobori-sub-2-5-in-prima-parte-a-anului-viitor-9112147
9112147
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.