Raiffeisen acordă IMM-urilor credite de maximum 1,85 mil. euro cu garanţii UE

Autor: Ciprian Botea Postat la 31 ianuarie 2013 10 afişări

Raiffeisen, a cincea bancă din sistem după activele deţinute, a majorat la 1,85 mil. euro valoarea maximă a creditelor acordate întreprinderilor mici şi mijlocii (IMM) şi garantate de Fondul European de Dezvoltare Regională prin iniţiativa Jeremie.

Raiffeisen, a cincea bancă din sistem după activele deţinute, a majorat la 1,85 mil. euro valoarea maximă a creditelor acordate întreprinderilor mici şi mijlocii (IMM) şi garantate de Fondul European de Dezvoltare Regională prin iniţiativa Jeremie. Anterior, valoarea maximă era de 1,02 mil. euro. Companiile din sectorul transporturilor rutiere pot împrumuta o sumă maximă de 937.500 de euro şi în cazul acestora plafonul fiind însă majorat. Totodată, perioada maximă de acordare a creditelor a fost extinsă la zece ani în cazul companiilor cu cifra de afaceri sub 5 mil. euro. Prin acest program, firmele pot accesa credite garantate în proporţie de 80% de Fondul European de Dezvoltare Regională, astfel că acestea trebuie să prezinte la bancă garanţii proprii de 20% din suma contractată. Aceste credite pot fi contractate de firme cu o cifră de afaceri de până la 50 mil. euro şi maximum 250 de angajaţi. Raiffeisen a început creditarea în cadrul acestui program cu aproape doi ani în urmă, având alocat un plafon de garanţii de 102,5 mil. euro.

Alte stiri pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Raiffeisen,
IMM-uri,
credite,
garanţii UE
/actualitate/raiffeisen-acorda-imm-urilor-credite-de-maximum-1-85-mil-euro-cu-garantii-ue-10534727
10534727
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.