Raiffeisen a vândut anul trecut 85.000 de carduri de credit şi a ajuns la 18% din piaţă

Autor: Ciprian Botea Postat la 27 martie 2013 35 afişări

Raiffeisen Bank, subsidiara locală a grupului austriac cu acelaşi nume, a vândut anul trecut 95.000 de carduri de credit şi a ajuns la un portofoliu total de 385.000 de carduri.

Raiffeisen a vândut anul trecut 85.000 de carduri de credit şi a ajuns la 18% din piaţă

Raiffeisen Bank, subsidiara locală a grupului austriac cu acelaşi nume, a vândut anul trecut 95.000 de carduri de credit şi a ajuns la un portofoliu total de 385.000 de carduri. Banca este unul dintre cei mai mari emitenţi de carduri de credit de pe piaţa locală în condiţiile în care în ultimii ani a accelerat puternic vânzările, intrând inclusiv pe nişa plăţilor în rate fără dobândă. Principalul concurent al Raiffeisen pe acest segment este Credit Europe, turcii care au adus de fapt pe piaţa românească sistemul de rate fără dobândă pe cardurile de credit. La nivelul întregii pieţe există peste 2,2 milioane de carduri de credit, iar cele două bănci deţin împreună mai mult de o treime din piaţă. Oficialii Raiffeisen spun că circa 80% din tranzacţiile cu cardul de credit sunt plăţi la comercianţi şi numai o cincime sunt retrageri de numerar de la bancomat. Băncile au încercat în ultimii ani să-şi convingă clienţii să utilizeze mai mult cardul la comercianţi prin limitarea retragerilor de numerar şi perioade de graţie extinse în cazul plăţilor direct în magazin. Cardul de credit a devenit în ultimul an principalul teren de luptă al bancherilor pe fondul restricţionării vânzărilor de credite. Raiffeisen are pe lângă cele aproape 400.000 de carduri de credit şi circa 1,2 milioane de carduri de debit. Banca opera la finalul anului trecut o reţea de 525 de agenţii, peste 1.100 de bancomate şi circa 11.000 de terminale de plată la comercianţi.

Toate stirile sunt pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Raiffeisen,
carduri de credit
/actualitate/raiffeisen-a-vandut-anul-trecut-85-000-de-carduri-de-credit-si-a-ajuns-la-18-din-piata-10693445
10693445
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.