Rafila: PSD cere în mod clar redeschiderea şcolilor odată cu terminarea vacanţei

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 06 ianuarie 2021 45 afişări

PSD cere în mod clar redeschiderea şcolilor odată cu terminarea vacanţei, pentru că cifrele din ultima perioadă arată o scădere a incidenţei infecţiei SARS-CoV-2, spune deputatul social-democrat Alexandru Rafila.

Rafila: PSD cere în mod clar redeschiderea şcolilor odată cu terminarea vacanţei

„Eu înţeleg că domnul ministru Cîmpeanu are o grea moştenire din partea doamnei Anisie şi nu cred că e o surpriză pentru nimeni, dar amânarea deschiderii şcolilor nu are nicio justificare”, spune, miercuri, deputatul PSD Alexandru Rafila.

Argumentul lui Rafila îl reprezintă scăderea numărului de noi cazuri din ultima perioadă.

„Cifrele publicate în ultimele săptămâni de MS arată o scădere a incidenţei infecţiei, arată marea majoritate, cu trei excepţii, în zona verde, iar acest lucru nu are niciun fel de corelaţie cu această măsură de amânare a deschiderii ţcolilor. PSD cere în mod clar redeschiderea şcolilor odată cu terminarea vacanţei şcolare. Amânarea cu încă o lună nu e sănătoasă nici pentru copii, nici pentru părinţii lor, nici pentru economie”, conchide Alexandru Rafila.

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat, marţi, că în şedinţa de Guvern de miercuri va fi o ordonanţă prin care prelungeşte învăţământul online până pe 8 februarie, deşi ar fi putut prelungi până la finalul anului şcolar. Acesta spune că a refuzat, pentru vrea să deschidă şcolile.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
psd,
şcoli,
rafila

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.