Rafila, prima reacţie după respingerea moţiunii: Dacă votul ar fi fost secret, ar fi trecut

Autor: Andreea Tobias Postat la 17 februarie 2021 210 afişări

Dacă votul ar fi fost secretizat, mulţi dintre parlamentarii PNL şi chiar şi unii din USR ar fi votat în favoarea moţiunii împotriva lui Vlad Voiculescu şi moţiunea ar fi trecut, declară deputatul PSD Alexandru Rafila.

Rafila, prima reacţie după respingerea moţiunii: Dacă votul ar fi fost secret, ar fi trecut

Alexandru Rafila spune că Ministerul Sănătăţii nu reuşeşte să gestioneze în mod corespunzător pandemia şi să asigure siguranţa pacienţilor în spitalele.

„Aţi văzut că diferenţa la care a fost respinsă această moţiune a fost minimă şi, mai mult, a existat din partea majorităţii acea respingere a secretizării votului. Eu sunt convins că dacă se această secretizare a votului ar fi avut loc, mulţi dintre parlamentarii PNL şi chiar şi unii dintre cei din USR ar fi votat în favoarea acestei moţiuni şi cu siguranţă ar fi trecut. Probabil că ministrul Sănătăţii ar fi fost nevoit să îşi dea demisia”, a spus Rafila.

În opinia acestuia, „viitorul imediat” va demonstra că PSD a avut dreptate şi că trebuie luate măsuri foarte rapide la nivelul Ministerului Sănătăţii, în aşa fel încât populaţia şi pacienţii să poată să aibă speranţa că trăiesc într-un stat din Uniunea Europeană.

Moţiunea depusă de PSD împotriva ministrului Sănătăţii Vlad Voiculescu a picat, miercuri, la vot. Din 304 parlamentari, 161 au votat „împotrică” şi 140 „pentru”, moţiunea fiind respinsă.

Moţiunea a fost depusă de PSD după tragedia de la Institutul Naţional „Matei Balş”, social-democraţii fiind de părere că ministrul Sănătăţi trebuie să răspundă pentru ceea ce s-a întâmplat la acest spital.

De cealaltă parte, Voiculescu a spus, în timpul dezbaterii care a avut loc luni că spitalul a fost condus mai bine de 20 de ani de Adrian Streinu Cercel, care este, în prezent, senator PSD.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
rafila,
moţiune,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.