Rafila: Închiderea magazinelor mai devreme, restricţie stupidă, total absurdă

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 01 aprilie 2021 49 afişări

Închiderea magazinelor la ora 18.00 acolo unde rata de incidenţă depăşeşte 7,5 la mie este o măsură stupidă, total absurdă, spune reprezentantul României la Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), dr. Alexandru Rafila, deputat PSD.

Rafila: Închiderea magazinelor mai devreme, restricţie stupidă, total absurdă

„Restricţii stupide, precum cea cu închiderea magazinelor cum ar fi un program redus la magazinele de primă necesitate trebuie ridicate imediat. (...) E total absurdă. Duce la creşterea riscului răspândirii infecţiei. Înghesuiala pe care o regăsim între cinci şi şase duce la favorizarea transmiterii infecţiei, nicidecum la limitarea transmiterii ei. (...) Mă întreb de ce au fost introduse aceste măsuri. Sigur, alte tipuri de măsuri, cum ar fi utilizarea măştii sau vaccinarea, le susţin, pentru că ele ne pot conduce către un rezultat favorabil”, spune prof. dr. Rafila.

Restricţiile trebuie ridicate treptat, în funcţie de evoluţia situaţiei epidemiologice, dar şi în funcţie de anumite simulări care se fac pentru fiecare tip de activitate.

„Dacă poţi organiza un anumit tip de activitate prin testarea celor care participă trebuie să o faci. Faci un pilot şi vezi dacă există consecinţe. Ulterior, dacă există rezultate favborabile, extinzi la întregul sector. Nu poţi să stai implacabil să aştepţi ca lucrurile să se întâmple şi să spui că singura soluţie e închiderea totată a tuturor activităţilor. Nu este un răspuns, ci doar o derobare de responsabilitate”, adaugă parlamentarul PSD.

El opinează că, dacă activitatea şcolară ar trebui să reînceapă la începutul lunii mai.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
rafila,
restricţii,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.