Rafila, despre Covid: Începând cu săptămâna viitoare, vom intra şi noi pe un trend descendent

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 29 martie 2022 31 afişări

Rafila, despre Covid:  Începând cu săptămâna viitoare, vom intra şi noi pe un trend descendent

România va intra, începând de săptămâna viitoare, pe un trend descendent al noilor cazuri de Covid-19, care să ducă la dispariţia acestei probleme de sănătate publică în perioada următoare şi la reluarea activităţilor în mod obişnuit, apreciază ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila.

„Având în vedere trendul regional, opinia noastră este că, începând cu săptămâna viitoare, vom intra şi noi pe un trend descendent care să ducă la dispariţia, încet-încet, a acestei probleme de sănătate publică în perioada următoare şi la reluarea activităţilor în mod obişnuit. Rămânem în continuare, aşa cum ştiţi, vigilenţi. Suntem cu toate sistemele în funcţiune, începând cu testare, monitorizare, evaluarea pacienţilor în centrele ambulatoriu, medicaţie şi, bineînţeles, paturi în spitale”, spune ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila.

El precizează că secvenţieriile demonstrează aceeaşi dominanţă a tulpinii Omicron, care, practic, ocupă tot spectrul secvenţierii lor din România.

4.276 de noi cazuri de Covid şi 45 de decese la pacienţi confirmaţi cu noul coronavirus au fost raportate în ultimele 24 de ore, a anunţat marţi Ministerul Sănătăţii.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
rafila,
covid,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.