Raed Arafat, despre vaccinul anti-Covid: Va fi o provocare logistică, de transport, de distribuţie

Autor: Petru Mazilu Postat la 11 octombrie 2020 319 afişări

Raed Arafat, despre vaccinul anti-Covid: Va fi o provocare logistică, de transport, de distribuţie

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a declarat că autorităţile fac pregătiri pentru administrarea şi distribuirea viitorului vaccin anti-Covid. Va fi o provocare, a spus Arafat, sâmbătă seara, în cadrul unei emisiuni la Antena 3.

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a declarat că transportul şi livrarea tratamentului reprezintă o provocare pentru cei implicaţi şi că prioritate la vaccin vor avea personalul medical aflat în linia întâi şi persoanele vulnerabile. În cazul acestora, preţul vaccinului va fi suportat de stat.

„Va fi o provocare logistică, de transport, de administrare, de organizarea locurilor, de distribuire. Pentru acest lucru va exista o colaborare între Ministerul Sănătăţii, Ministerul Afacerilor Interne şi Ministerul Apărării. Depinde cum vor veni dozele. Eu mă îndoiesc că vor veni toate dozele, ele vor veni treptat. Trebuie stabilite exact priorităţile, avem personalul medical, medicii, asistentele, ambulanţierii, şi bineînţeles persoanele vulnerabile, cu comorbidităţi.... Este o problemă de siguranţă la nivel naţional. Şi va fi suportat de stat”, a explicat Raed Arafat.

În ceea ce priveşte evoluţia epidemiei, Raed Arafat a spus că este posibil ca peste zece zile România să aibă între 5.000 şi 7.000 de noi cazuri de îmbolnăviri cu Covid-19 deoarece răspândirea comunitară a virusului este foarte extinsă.

„Dacă nu se va rezolva problema răspândirii şi va continua în acelaşi trend, este posibil să ajungem acolo. Dacă măsurile care se iau au un impact, atunci este posibil să vedem o încetinire”, a precizat Raed Arafat.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
arafat,
vaccin,
transport

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.