Radiatii periculoase dupa incendiul la reactorul 4 al centralei Fukushima

Postat la 15 martie 2011 15 afişări

Ministrul japonez al Afacerilor Externe, Takeaki Matsumoto, a anuntat marti ca nivelul de radiatii dupa incendiul de la reactorul 4 al centralei nucleare Fukushima 1 "ar putea avea efecte negative asupra sanatatii" populatiei.

"La reactorul numarul 4 a avut loc un incendiu, exista radioactivitate care ar putea avea efecte negative asupra sanatatii persoanelor", a declarat Matsumoto, la o conferinta de presa, dupa o reuniune, la Paris, a ministrilor Afacerilor Externe din G8. "In ceea ce priveste reactorul 3, urmeaza sa injectam apa pentru racire si le-am spus locuitorilor pe o raza de 20 de kilometri sa evacueze zona si celor care locuiesc pe o raza de 30 de kilometri sa ramana in locuintele lor", a continuat ministrul, ale carui declaratii in japoneza au fost traduse."Situatia este in continuare dificila. Depunem toate eforturile posibile pentru a rezolva aceasta problema", a afirmat ministrul, care a amintit ca Guvernul sau a informat Agentia Internationala pentru Energie Atomica (AIEA) imediat dupa producerea accidentelor.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/radiatii-periculoase-dupa-incendiul-la-reactorul-4-al-centralei-fukushima-8064281
8064281
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.