Putin: Ungaria este partenerul nostru prioritar din Europa de Est

Autor: Bogdan Cojocaru Postat la 01 februarie 2013 52 afişări

Ungaria este, fără îndoială, partenerul nostru prioritar din Europa de Est, iar companiile ruseşti sunt pregătite să ia parte la modernizarea sau construirea de centrale electrice în acest stat, a declarat preşedintele Rusiei Vladimir Putin la o întrevedere cu premierul ungar Viktor Orban.

Ungaria este, fără îndoială, partenerul nostru prioritar din Europa de Est, iar companiile ruseşti sunt pregătite să ia parte la modernizarea sau construirea de centrale electrice în acest stat, a declarat preşedintele Rusiei Vladimir Putin la o întrevedere cu premierul ungar Viktor Orban. Putin a subliniat că Rusia joacă un rol prin­cipal în aprovizionarea Ungariei cu ener­gie - gaze naturale, petrol şi electricitate -, iar relaţia dintre cele două state se dezvoltă în ambele direcţii, scrie Portfolio.hu. Întreve­derea a avut loc la Kremlin. De partea ungară, Orban a afirmat că o cooperare bună şi apropiată cu Rusia este în "interesul vital" al Ungariei. "Noi, ungurii, ştim cât de importantă pentru noi este Rusia ca partener", a spus el. Gazele naturale importate din Rusia au o pondere de 60% în consumul total de gaze al Ungariei. Bulgaria, un alt stat "prieten" cu Rusia este dependentă în proporţie de peste 90% de gazul rusesc. România îşi importă din Rusia doar 21% din gazele consumate.

Mai multe pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Putin,
Ungaria,
partener,
Europa de Est
/actualitate/putin-ungaria-este-partenerul-nostru-prioritar-din-europa-de-est-10537361
10537361
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.