Putin dezvăluie planul lui Trump: ce vrea să facă preşedintele american

Postat la 21 octombrie 2017 680 afişări

Noile sancţiuni impuse de Statele Unite au rolul de a forţa Rusia să părăsească piaţa energetică din Europa, astfel încât ţările europene să fie nevoite să cumpere gaz american mai scump, afirmă preşedintele Vladimir Putin, citat de site-ul agenţiei Tass, scrie Mediafax.

Putin dezvăluie planul lui Trump: ce vrea să facă preşedintele american

"Recentele sancţiuni adoptate de Congresul SUA au scopul de a forţa Rusia să iasă de pe piaţa energetică europeană, astfel încât Europa să cumpere gaz lichefiat mai scump din SUA şi nici măcar nu este un volum suficient", a declarat Vladimir Putin la Forumul Valdai.

Liderul de la Kremlin a atras atenţia şi asupra tentativelor de obstrucţionare a proiectelor privind construirea unor noi reţele de petrol şi gaz, în pofida faptului că diversificarea sistemelor este "eficientă din punct de vedere economic, este avantajoasă pentru Europa şi contribuie la consolidarea securităţii".

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.