Putin a dat un ultimatum de trei luni angajaţilor statului să-şi desfiinţeze conturile din străinătate

Autor: Ioana Nita Postat la 04 aprilie 2013 19 afişări

Preşedintele Rusiei Vladimir Putin a emis un decret prin care le oferă oficialilor statului şi funcţionarilor din sectorul public termen limită de trei luni pentru a-şi închide conturile bancare din străinătate şi pentru a renunţa la activele offshore, în caz contrar urmând să-i demită din funcţii, scrie Financial Times.

Putin a dat un ultimatum de trei luni angajaţilor statului să-şi desfiinţeze conturile din străinătate

Preşedintele Rusiei Vladimir Putin a emis un decret prin care le oferă oficialilor statului şi funcţionarilor din sectorul public termen limită de trei luni pentru a-şi închide conturile bancare din străinătate şi pentru a renunţa la activele offshore, în caz contrar urmând să-i demită din funcţii, scrie Financial Times. Nimeni nu va fi mai presus de lege, a spus Sergei Ivanov, şeful de personal al lui Putin. Angajaţii din sectorul public din Rusia trebuie să îşi declare averile până la 1 iulie, când acestea vor fi verificate în detaliu, iar dacă se descoperă că şi-au păstrat activele interzise, vor fi concediaţi imediat, a menţionat Ivanov. Decretul reprezintă cea mai recentă măsură luată de preşedintele rus pentru a „scăpa“ economia ţării de activele offshore, obiectiv pe care l-a făcut public încă din luna decembrie. Scopul nu este doar de a combate corupţia de la nivelul elitei politice, renumită pentru abilitatea de a sustrage şi a ascunde sume importante de bani, ci şi de a-i face pe oficialii statului mai puţin vulnerabili la influenţa străină. „Aceasta este o naţionalizare a elitei“, a spus Konstantin Kostin, fost oficial al Kremlinului care acum conduce Fundaţia pentru Dezvoltarea Societăţii Civile, un think-tank din Moscova. Pentru o perioadă lungă de timp, mulţi din elita politică au văzut în Rusia un teren de vânătoare în care au împuşcat averi pentru a trăi în altă parte, a menţionat el.

Toate stirile sunt pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Rusia,
Vladimir Putin,
funcţionari
/actualitate/putin-a-dat-un-ultimatum-de-trei-luni-angajatilor-statului-sa-si-desfiinteze-conturile-din-strainatate-10712953
10712953
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.