Puterea arunca pe piata un al treilea plan de relansare

Postat la 13 iulie 2010 9 afişări

Companiile care au datorii catre stat, avand in acelasi timp si de incasat bani de la stat, vor intra intr-un sistem in care cele doua entitati isi compenseaza datoriile, potrivit unui nou proiect pentru sustinerea mediului economic, avut in vedere de Guvern.

Companiile nou-infiintate care investesc 500.000 de euro si angajeaza 25 de oameni ar putea beneficia de scutire de impozit pe cinci ani, iar la lucrarile de renovare-modernizare a locuintelor si cladirilor s-ar putea acorda deducere pe baza de bon fiscal a unui procent de 10% din TVA.

Planul va fi anuntat saptamana viitoare. Acesta ar fi un al treilea plan de relansare elaborat de cand Emil Boc este la Palatul Victoria - celelalte doua au ca piloni principali programul "Rabla" si "Prima casa".

Mediul de afaceri este insa sceptic. "Cand propunem aceste masuri, cand le luam, cand intra in vigoare, cand isi produc efectele?", se intreaba Cristian Parvan, secretarul general al Asociatiei Oamenilor de Afaceri. Analistul Liviu Voinea de la Grupul de Economie Aplicata afirma ca, in acest moment, urgenta este cresterea veniturilor statului si reducerea cheltuielilor: "Planul pare mai degraba ca reduce veniturile statului intr-o perioada in care este nevoie de bani".

Detalii pe www.zf.ro.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
economie,
relansare,
guvern,
boc,
impozite,
tva,
compensare
/actualitate/puterea-arunca-pe-piata-un-al-treilea-plan-de-relansare-6547075
6547075
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.