PSD intervine în scandalul Cîţu-Voiculescu: Virusul guvernării Cîţu, vaccinarea pentru şmecheri

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 10 martie 2021 65 afişări

Social-democraţii acuză că din scandalul Cîţu-Voiculescu singurul lucru demn de remarcat este faptul că actuala coaliţie de guvernare a construit, în secret, „un sistem de vaccinare paralelă”, folosit „pentru şmecherii de partid şi de stat”.

PSD intervine în scandalul Cîţu-Voiculescu: Virusul guvernării Cîţu, vaccinarea pentru şmecheri

„Din scandalul Cîţu-Voiculescu aflăm că guvernarea PNL - USR PLUS - UDMR a construit, în secret, un sistem de vaccinare paralelă, pentru şmecherii de partid şi de stat”, acuză social-democraţii pe pagina de Facebook.

Potrivit acestora, românii de rând, oamenii cu probleme medicale sau bătrânii au devenit „neesenţiali pentru actuala putere”, imediat după alegeri.

„Acesta este motivul secretizării datelor: românii să nu afle că pentru majoritatea – daţi cu raţia, pentru pilele partidului – apăsaţi acceleraţi”, se menţionează în postarea PSD.

Social-democraţii au postat şi o imagine cu fotografia lui Florin Cîţu, care apare alături de mesajul: „Virusul guvernării Cîţu - vaccinarea pentru şmecheri”

Florin Cîţu declara, miercuri, că susţine prezentarea zilnică a datelor defalcate privind vaccinarea şi cerea instituţiilor să se autosesizeze cu privire la suspiciunile că persoane din personalul militar s-au vaccinat, deşi nu aveau dreptul: „Întotdeauna am fost susţinător al transparenţei 100%”.

Premierul a anunţat luni că a trimis Corpul de control la MS pentru a face verificări cu privire la existenţa avizelor necesare publicării unei raportări defalcate a datelor referitoare la pandemie.

„Am avut o discuţie cu şeful Corpului de Control, în această dimineaţă, se autosesizează să vadă dacă au fost respectată toată legislaţia, avizele dacă au fost luate... Este vorba despre publicarea unor informaţii de care ţine mai multe instituţii atunci, natural, trebuia să existe şi avizul acelor instituţii”, afirma premierul Florin Cîţu.

Ministrul Sănătăţii a cerut să i se aducă la cunoştiinţă sursa sesizării: „În spiritul transparenţei, aştept să aflu şi eu pe cine am supărat şi, mai ales, de ce”.

Vlad Voiculescu are susţinerea Alianţei USR PLUS în proporţie de 101 la sută, iar lucrul ăsta nu se va schimba, pentru că transparenţa e o parte din buna guvernare, transmite miercuri liderul USR, Dan Barna, ca reacţie la dezbaterile privind publicarea datelor defalcate referitoare la vaccinare.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
psd,
date defalcate,
vaccinare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.