Provident începe operaţiunile şi în Bulgaria

Autor: Ioana Mihai-Andrei Postat la 11 septembrie 2013 63 afişări

Grupul britanic International Personal Finance (IPF) şi-a lansat astăzi operaţiunile în Bulgaria, unde îşi va desfăşura activitatea sub numele de Provident Financial Bulgaria. Pentru început, activitatea din această ţară va beneficia de infrastructura dezvoltată de grup în România, cu precădere în ce priveşte departamentele suport.

“Investiţia IPF în Bulgaria este susţinută de un aport substanţial de capital şi de o echipă internaţională de manageri experimentaţi. Ne dorim să dezvoltăm aici un business autonom, condus de manageri locali,” a spus Ivo Kalik, care devine astfel directorul general al Provident Financial România şi Bulgaria.

Echipa care va pune bazele operaţiunilor în Bulgaria este alcătuită din manageri din toate pieţele europene unde este prezent grupul şi va lucra împreună cu o echipă locală de peste 25 de angajaţi bulgari. Grupul are în plan investiţii de aproximativ 3,5 milioane de euro în dezvoltarea operaţiunilor din această ţară şi se aşteaptă să ajungă la acoperire naţională în 18 luni de la intrarea pe piaţă şi la circa 100.000 de clienţi în Bulgaria la maturitate, respectiv în 4-5 ani.

Prima sucursală din Bulgaria a fost inaugurată astăzi la Sofia de către CEO-ul grupului IPF, Gerard Ryan. La eveniment a participat şi Jonathan Allen, Ambasadorul Marii Britanii la Sofia, care a declarat: ”Industria de servicii financiare din Marea Britanie este recunoscută în întreaga lume şi Provident este un exemplu de business britanic de succes, cu activităţi în multe ţări cu economii în creştere. Sunt bucuros că IPF a decis să investească în Bulgaria şi sunt convins că experienţa grupului din alte pieţe europene, inclusiv în România, îi va fi de mare folos aici şi că, în timp, va ajunge un important angajator şi în Bulgaria.”

După inaugurarea sucursalei din Sofia, compania are în plan deschiderea unui punct de lucru în Plovdiv până la finele acestui an şi, la începutul lui 2014, extinderea în oraşele de la Marea Neagră Burgas şi Varna. Grupul britanic estimează că va avea 12 sucursale operaţionale pe piaţa din Bulgaria până în martie 2015.

Bulgaria este cea mai nouă ţară în care activează IPF, deschiderea ei venind la scurt timp după intrarea grupului pe piaţa din Lituania, în iulie 2013.

Provident Financial România este o instituţie financiară nebancară înregistrată în Registrul General al Băncii Naţionale a României şi este parte a grupului britanic IPF, care are peste 2,4 milioane de clienţi în şase ţări din Europa Centrală şi de Est, precum şi în Mexic. IPF este unul dintre cei mai mari angajatori britanici din Europa Centrală şi de Est şi este una dintre cele mai puternice 250 de companii internaţionale listate la Bursa din Londra.

În cei 7 ani de prezenţă pe piaţa locală, compania a investit în România peste 180 de milioane de euro şi a contribuit la bugetul de stat cu taxe în valoare de peste 25 de milioane de euro. Provident are acum peste 780 de angajaţi şi colaborează cu peste 3.800 de agenţi independenţi în peste 70 de oraşe din întreaga ţară.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
bulgaria,
operatiuni,
business,
sofia
/actualitate/provident-incepe-operatiunile-si-in-bulgaria-11314798
11314798
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.