Protestul unei tinere fermiere: ”Nu vrem să fim slugi!”. Cumpăraţi produse româneşti!

Postat la 18 august 2021 163 afişări

Protestul unei tinere fermiere: ”Nu vrem să fim slugi!”. Cumpăraţi produse româneşti!

Diana Vasilie, o tânără pasionată de agricultură din judeţul Satu Mare, a luat atitudine împotriva autorităţilor române, care în loc să apere producătorul agricol autohton, după modelul altor ţări din Uniunea Europeană, favorizează marile lanţuri de magazine, care importă marfa din Occident.

„Sunt o tânără pasionată de agricultură, dar sunt profund dezamăgită de modul în care suntem trataţi, noi, producătorii români de când suntem acceptaţi în UE ca şi consumatori.

Promovăm hipermarketurile, supermarketurile şi uităm de producătorul român care munceşte de la ora 05:00 până seara când pleacă la piaţa unde îşi pierde nopţile (una, două zile) încercând să-şi vândă marfa, care munceşte pe brânci să scoată pe piaţă o marfă de calitate, deoarece bineînţeles ”clientul nostru, stăpânul nostru” şi trebuie mulţumit.

Vă mulţumim că sprijiniţi importurile, vă mulţumim că ne umpleţi pieţele de mărfuri ”proaspete’’ aduse din Grecia, Spania, Italia…etc. Noi ca producători, vă mulţumim! Iar eu, printre alţi zeci de tineri care vor sa trăiască decent din agricultura, vă mulţumesc că ne ”sprijiniţi” şi ne ”oferiţi” şansa de a ne dezvolta şi de a ne crea un viitor în acest domeniu care pentru noi într-adevăr este o pasiune, dar ce contează pentru voi?!

Şi, nu în ultimul rând, nu suntem multumiţi că avem la conducere ”oameni cu minţi sclipitoare şi cu şcoli superioare” (bineînţeles, făcute la IFR) care n-au nicio legătura cu agricultura, ci sunt puşi în funcţie politic … Şi bunica spune ”o trecut şi ăştia prin şcoală ca şi rata prin apă”, a fost mesajul tinerei, preluat de presasm.ro.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
refuz,
cumparare,
produse

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.