PROTESTELE din BULGARIA: Mii de bulgari au manifestat împotriva guvernului pentru a opta zi consecutivă

Postat la 22 iunie 2013 35 afişări

Mii de bulgari au manifestat vineri, pentru a opta zi consecutivă în marile oraşe, împotriva oligarhiei şi "pentru moralitate în politică". "Cerem ca oligarhia să părăsească puterea politică pentru ca Bulgaria să se dezvolte conform standardelor europene", subliniază manifestanţii într-o declaraţie difuzată joi pe reţelele sociale.

PROTESTELE din BULGARIA: Mii de bulgari au manifestat împotriva guvernului pentru a opta zi consecutivă

"Noi suntem cei care nu sunt reprezentaţi în parlament. Unii au votat cu partide care nu au depăşit limita" de 4 la sută la alegerile legislative de la 12 mai. Alţii au votat pentru partide parlamentare "care le-au înşelat aşteptările. Mai sunt cei care nu au votat, dezgustaţi de spectacolul repugnant reprezentat de putere", explică manifestanţii.

Alegeri anticipate au urmat demisiei fostului guvern conservator, condus de Boiko Borissov, la 20 februarie în urma manifestaţiilor masive împotriva sărăciei şi a corupţiei. Patru partide au intrat în parlament, în timp ce protestatarii nu sunt încă reprezentaţi. În plus, dreapta tradiţional anticomunistă, populară în marile oraşe, nu are niciun deputat pentru prima dată de la căderea comunismului în 1989.

Manifestanţii solicită noi alegeri după un amendament la codul electoral în favoarea micilor partide.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/protestele-din-bulgaria-mii-de-bulgari-au-manifestat-impotriva-guvernului-pentru-a-opta-zi-consecutiva-11003359
11003359
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.