Protest la TVR: Angajaţi, în curtea televiziunii din cauza neplăţii salariilor

Postat la 01 iulie 2014 41 afişări

Aproximativ 300 de angajaţi ai Televiziunii Române s-au adunat, marţi, în curtea instituţiei în semn de protest faţă de neplata salariilor, conform legilor în vigoare şi Contractului Colectiv de Muncă (CCM), au declarat pentru MEDIAFAX surse din TVR.

Protest la TVR: Angajaţi, în curtea televiziunii din cauza neplăţii salariilor

 Angajaţii s-au adunat în curtea instituţiei din Bucureşti marţi, în jurul prânzului, în contextul în care, luni, nu le-au fost plătite salariile, aşa cum ar fi trebuit conform CCM.

Conform mai multor surse din TVR, Stelian Tănase, preşedintele-director general al Societăţii Române de Televiziune (SRTv), ar fi declarat că motivul întârzierii salariilor ar fi acela că Televiziunea Română ar fi făcut o plată către European Broadcasting Union (EBU). Însă, potrivit aceloraşi surse, banii pentru salarii ar fi fost în conturile instituţiei încă de la sfârşitul săptămânii trecute. De asemenea, sursele citate spun că prioritatea, potrivit Codului Muncii, este plata salariilor, înainte de plata altor obligaţii ale instituţiei.

Pe de altă parte, conform altor surse, în momentul difuzării acestei ştiri, salariile pentru o parte din angajaţii TVR ar fi fost virate, urmând ca altă parte din salariaţi să îşi primească salariile în cursul zilei de miercuri.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/protest-la-tvr-angajati-in-curtea-televiziunii-din-cauza-neplatii-salariilor-12867147
12867147
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.