Propunerea USL pentru Codul Electoral: 300 deputaţi, 100 senatori, atribuţii diferite ale Camerelor

Postat la 18 februarie 2013 13 afişări

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, după şedinţa USL, că propunerea Uniunii la modificarea legislaţiei electorale priveşte limitarea numărului de parlamentari la 300 de deputaţi, aleşi proporţional, şi 100 de senatori, aleşi uninominal, şi diferenţierea clară a atribuţiilor celor două Camere.

"În cadrul Comisiei de Cod electoral, am reafirmat poziţia USL. Ne dorim o Cameră a deputaţilor cu un număr maxim de 300 de deputaţi, de principu aleşi pe vot proporţional, şi cu principale atribuţii care ţin de buget, de legile principale, şi un Senat format din 90 - maxim 100 de senatori aleşi uninominal pe baza reprezentării judeţelelor şi regiunilor şi care să aibă ca principale atribuţii dezvoltarea regională, politica externă şi politica de apărare", a spus Ponta.

El a precizat că prin aceste propuneri USL păstrează principiul bicameralismului, dar reduce numărul de parlamentari printr-o limitare foarte clară.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Propunerea USL,
Codul Electoral,
Camere
/actualitate/propunerea-usl-pentru-codul-electoral-300-deputati-100-senatori-atributii-diferite-ale-camerelor-10568989
10568989
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.