Proiectul de lege prin care STS trece în subordinea MAI, respins în comisia de apărare a Senatului

Autor: Valentina Postelnicu Postat la 24 martie 2015 25 afişări

Proiectul de lege prin care STS se reorganizează ca departament de telecomunicaţii speciale în cadrul Ministerului Afacerilor Interne a primit un raport de respingere, marţi, în comisia de apărare din Senat, după ce CSAT a transmis un aviz negativ.

Proiectul de lege va intra în dezbaterea plenului Senatului, în calitate de for decional pe acest proiect, la un an după ce a fost adoptat tacit de Camera Deputaţilor.

Raportul de respingere al senatorilor din comisia de apărare a ţinut cont de faptul că CSAT a remis un aviz negativ pentru proiectul de lege.

Proiectul de lege a fost iniţiat de deputaţi şi senatori PSD şi se referă la modificarea Legii 92/1996 privind organizarea şi funcţionarea STS, a OUG 30/2007 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Afacerilor Interne, precum şi a altor acte normative.

Proiectul de lege a fost adoptat tacit, în martie 2014, de Camera Deputaţilor deoarece termenul de dezbatere - 20 martie 2014 - fusese depăşit.

Potrivit acestui proiect de lege, STS se reorganizează ca departament de telecomunicaţii speciale în cadrul Ministerului Afacerilor Interne, structură cu personalitate juridică condusă de un secretar de stat ajutat de trei subsecretari de stat, numiţi sau eliberaţi din funcţie prin decizia primului ministru.

În proiect se mai arată că la data intrării în vigoare a acestui proiect de lege MAI va prelua de la STS patrimoniul, bugetul, personalul şi posturile aferente.

Premierul Victor Ponta anunţa, în martie 2014, după o întâlnire cu Grupul minorităţilor din Parlament, că i s-a propus găsirea unei formule mai bune pentru Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS), care ar trebui să treacă sub control parlamentar, iar serviciul 112 să rămână la Ministerul de Interne.

El a spus că, din punctul de vedere al USL, pentru că ştia despre acest proiect şi l-a discutat şi cu ceilalţi colegi, consideră că "este o idee chiar mai bună decât cea a Guvernului". "Împreună, în Parlament, vom încerca să mergem pe această formulă. Îi vom consulta şi pe colegii liberali şi pe cei de la celelalte grupuri parlamentare, şi în felul acesta, sper ca soluţia finală a legii să fi o soluţie europeană şi o soluţie cât mai puţin disputată politic", spunea atunci preşedintele PSD.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
STS,
SENAT,
/actualitate/proiectul-de-lege-prin-care-sts-trece-in-subordinea-mai-respins-in-comisia-de-aparare-a-senatului-14046080
14046080
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.