Proiecte de Cristina Groşan şi Ivana Mladenovic, selectate la CineLink, la Festivalul de la Sarajevo

Autor: Diana Pârvulescu Postat la 02 aprilie 2015 13 afişări

Proiectele cinematografice "A coat of gold", de Cristina Groşan, şi "Soldaţii", de Ivana Mladenovic, au fost selectate în programul CineLink al Festivalului Internaţional de Film de la Sarajevo, informează site-ul evenimentului.

Astfel, dintre primele opt proiecte selectate la piaţa de coproducţii CineLink a festivalului fac parte şi "Lankaran", de Elvin Adigozel, "In the strange pursuit of Laura Durand", de Dimitris Bavellas, "Otar's death", de Ioseb Bliadze, "The Son", de Ines Tanovic, "Crows", de Erol Mintas, şi "Nothing To Worry About", de Dimitar Banov.

"A coat of gold", de Cristina Groşan, este o coproducţie Ungaria/ Franţa şi este produsă de Dora Nedeczky. Filmul spune povestea unei femei de aproape 40 de ani, bolnavă de cancer şi care refuză să se opereze, şi a mamei sale cu care îşi împarte apartamentul, o femeie de 70 de ani, ce strânge obsesiv obiecte de care nu are nevoie.

Proiectul "Soldaţii", de Ivana Mladenovic, este produs de Ada Solomon şi a primit suma de 860.000 de lei la cea mai recentă ediţie a concursului organizat de Centrul Naţional al Cinematografiei (CNC). Filmul are la bază cartea omonimă a lui Adrian Schiop, în care un jurnalist cu năravuri homosexuale se lasă de presă şi de femei şi se înscrie la un doctorat despre manele. Ca să-şi documenteze subiectul, se mută în cel mai sărac cartier din Bucureşti, Ferentari, un loc încremenit în anarhia anilor 1990, unde şmecheria face legea, iar manelele se aud peste tot, potrivit site-ului Polirom.

Festivalul Internaţional de Film de la Sarajevo 2015 se va desfăşura între 14 şi 22 august.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
CRISTINA GROŞAN,
FESTIVAL,
CINELINK
/actualitate/proiecte-de-cristina-grosan-si-ivana-mladenovic-selectate-la-cinelink-la-festivalul-de-la-sarajevo-14103933
14103933
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.