Proiect rectificare: Electrica, Romgaz si Loteria Romana sa doneze la buget aproape un miliard lei

Postat la 12 august 2010 47 afişări

Electrica si Romgaz vor dona la buget cate 400 milioane lei, iar Loteria va dona 74 milioane lei din profitul anilor precedenti si vanzari de active, iar firmele subventionate si cu pierderi anterioare, dar care inregistreaza profit in 2010 vor repartiza profitul pentru acoperirea acestor pierderi.

Plata acestor donatii este prevazuta in proiectul primei rectificari bugetare din acest an, obtinut de MEDIAFAX.

Documentul stabileste ca operatorii economici cu capital majoritar de stat pot dona la bugetul de stat, in cursul anului 2010, sume neutilizate pana in prezent, aferente anilor precedenti, reprezentand surse proprii de finantare, constituite din profitul anilor precedenti, din sume rezultate din vanzarea activelor si participatiilor detinute la filiale, precum si sume din cota de 35% din pretul tonei de titei extras si al gazelor naturale livrate, care este folosita de companii pentru modernizarea productiei.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
economie,
rectificare,
buget,
venituri,
donatii
/actualitate/proiect-rectificare-electrica-romgaz-si-loteria-romana-sa-doneze-la-buget-aproape-un-miliard-lei-6860690
6860690
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.