Proiect: Profesorii trimişi în judecată pentru fapte împotriva libertăţii sexuale să fie suspendaţi

Autor: Laura Buciu Postat la 04 februarie 2021 592 afişări

Senatorul PNL Alina Gorghiu a iniţiat un proiect prin care profesorii trimişi în judecată pentru fapte împotriva libertăţii şi integrităţii sexuale să fie suspendaţi de la catedră.

Proiect: Profesorii trimişi în judecată pentru fapte împotriva libertăţii sexuale să fie suspendaţi

Alina Gorghiu consideră că şcoala trebuie asociată cu principii sănătoase precum educaţie, evoluţie, siguranţă.

„Realitatea a dovedit însă că această stare de normalitate în actul educaţional, pe care cu toţii ne-o dorim, este fragilă. Riscul de a fi destabilizată este mare şi am în vedere cel mai recent exemplu: cazul care a scandalizat întreaga Românie, cel al profesorului de la Neamţ. Infracţiunile penale de natură sexuală necesită, în contextul sistemului de învăţământ, atenţie sporită. Orice act abuziv sexual direcţionat către un elev reprezintă un atentat la buna sa dezvoltare emoţională şi intelectuală. Soluţia sigur nu este să privim pasiv la astfel de conduite reprobabile”, este de părere senatorul PNL.

Senatorul Gorghiu spune că deşi pentru funcţionari publici, magistraţi, poliţişti există dispoziţii referitoare la suspendarea raporturlor de muncă în cazul săvârşiri unor fapte penale, pentru cadrele didactice nu există astfel de dispoziţii.

„Am iniţiat o propunere legislativă pentru a repara o reglementare superficială. Pentru că legea e egală pentru toţi! Astfel, dacă profesorul este trimis în judecată pentru săvârşirea unor fapte împotriva libertăţii şi integrităţii sexuale sau pentru orice alte fapte penale incompatibile cu funcţia deţinută, urmarea firească este ca raporturile de muncă să se suspende de drept până la rămânerea definitivă a hotărârii judecătoreşti. Este o măsură esenţială pentru a asigura nu doar încrederea în şcoala românească, ci şi o protecţie sporită beneficiarului principal al actului educaţional: elevul”, spune Gorghiu.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
profesor,
suspendare,
gorghiu

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.