Proiect la Ministerul Muncii: Românii să aleagă între pensie şi salariul de la stat

Autor: Laura Buciu Postat la 28 ianuarie 2021 599 afişări

Vârsta de pensionare va fi subiect atins într-un proiect pregătit la Ministerul Muncii, românii urmând să fie puşi să aleagă între pensie şi salariul de la stat, a anunţat, joi, ministrul Raluca Turcan.

Proiect la Ministerul Muncii: Românii să aleagă între pensie şi salariul de la stat

Turcan a anunţat, într-o conferinţă de presă, la Ministerul Muncii, că vârsta de pensionare va fi atinsă într-un proiect care se pregăteşte la Ministerul Muncii şi pe care îl va discuta cu partenerii sociali şi cu toţi cei care vor fi implicaţi.

„Să existe opţiunea pensionării la 70 de ani şi această opţiune să fie cumulată cu optarea, după vârsta standard de pensionare, între pensie şi salariul la stat. Fie pensie şi opţiunea de a se pensiona la 70 de ani, fie să aleagă salariul”, a spus Raluca Turcan.

În prezent, vârsta standard de pensionare este de 65 de ani pentru bărbaţi şi de 63 de ani pentru femei.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
pensie,
salariu,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.