Proiect:Desfiinţarea structurilor regionale ale Inspectoratului de Stat în Construcţii, în dezbatere

Autor: Cosmin Pirv Postat la 12 februarie 2021 109 afişări

Ministerul Dezvoltării anunţă că a lansat în dezbatere publică proiectul privind modificarea ordonanţei de înfiinţare a Inspectoratului de Stat în Construcţii (ISC), prin care se propune desfiinţarea structurilor regionale ale acestei instituţii.

Proiect:Desfiinţarea structurilor regionale ale Inspectoratului de Stat în Construcţii, în dezbatere

Legea pentru modificarea Ordonanţei Guvernului nr. 63/2001 privind înfiinţarea Inspectoratului de Stat în Construcţii se află în consultare publică pe site-ul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei.

Ministrul dezvoltării, Cseke Attila, a decis elaborarea unui proiect de act normativ privind reforma ISC, prin desfiinţarea structurilor intermediare, regionale ale acestuia şi reducerea costurilor aferente.

„Din analizarea activităţii ISC, se constată o suprapunere evidentă a atribuţiilor la nivel central, regional şi judeţean, de aceea este necesară o reformă instituţională privind eliminarea structurilor regionale. 19 atribuţii ale inspectorilor şefi regionali se regăsesc şi în atribuţiile inspectorilor şefi judeţeni, iar 29 de atribuţii ale şefilor de serviciu regionali se regăsesc şi la nivel judeţean pentru posturi de conducere. Totodată, registraturile acestor niveluri deservesc acelaşi scop. Întreaga structură arată o dublare a sarcinilor şi o ineficienţă a costurilor”, a spus Cseke Attilla.

Proiectul va rămâne în dezbatere timp de zece zile.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.