Programul ”Sprijin pentru România”. Măsuri importante care intră în vigoare de la 1 iulie

Postat la 01 iulie 2022 282 afişări

Programul ”Sprijin pentru România”. Măsuri importante care intră în vigoare de la 1 iulie

De la 1 iulie, valoarea tichetelor de masă a crescut de la 22.17 lei la maxim 30 lei per tichet. De asemenea, tot de la 1 iulie, pensionarii cu venituri mai mici sau egale cu 2.000 lei vor primi ajutorul de 700 lei, valabil doar în luna iulie.

Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene: Până la data de 1 iulie, peste 500.000 de români au putut folosi ajutorul financiar din bani europeni pentru achiziţionarea alimentelor necesare.

Valoarea tichetelor de masă va creşte până la 30 lei

De la 1 iulie, valoarea nominală maximă a tichetului de masă pe care angajatorii o pot oferi angajaţilor creşte la cel mult 30 lei, pentru fiecare zi lucrată.

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, miercuri, decretul pentru promulgarea legii care prevede că voucherele de vacanţă acordate părinţilor pot fi folosite pentru plata taberelor pentru copii, iar valoarea nominală maximă a unui tichet de masă nu poate depăşi suma de 30 de lei.

Până acum, valoarea unui tichet de masă era de 20,17 lei, iar valoarea totală a tichetelor de masă acordate lunar unui angajat, de 443,74 de lei.

Pensionarii cu venituri mici vor primi un ajutor de 700 lei în luna iulie

Guvernul a aprobat la începutul lunii iunie, prin Ordonanţă de Urgenţă, acordarea, în luna iulie, a unui ajutor financiar în cuantum de 700 lei pensionarilor ale căror venituri lunare sunt mai mici sau egale cu 2.000 de lei.

Ministrul Muncii şi Solidarităţii Sociale, Marius Budăi, a anunţat miercuri că taloanele de pensie aferente lunii iulie, care includ ajutorul financiar, au fost tipărite, iar de la 1 iulie se va începe efectuarea plăţilor.

Potrivit OUG nr. 74/2022, ajutorul financiar se acordă o singură dată, doar în luna iulie.

Numărul beneficiarilor este de 3,3 milioane de pensionari, potrivit premierului Nicolae Ciucă.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
important,
intrare,
masuri

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.