Programul "Prima casa 4": Doar 300 de credite vandute in prima luna

Postat la 20 iulie 2011 9 afişări

Etapa a patra din "Prima casa" a debutat greu, iar bancile au vandut in prima luna de la reluarea programului guvernamental numai 300 de credite cu o valoare cumulata de 12 mil. euro, in conditiile in care procesul de aprobare a dosarelor ramane stufos.

Spre comparatie, valoa¬rea creditelor acordate ajun¬gea la o medie lunara de aproa¬pe 80 mil. euro anul trecut. Brokerii de credite spun insa ca cererea de credite garantate de stat şi-a mai revenit in iulie, pe masura ce a crescut si numarul bancilor participante la program. "Cererea si-a mai revenit in ultimele saptamani si este la fel de ridicata ca in toamna anului trecut. Luna trecuta s-au acordat foarte putine credite deoarece numai cateva banci incepusera sa vanda credite Prima casa. In plus, aprobarea unui dosar de credit prin acest program dureaza ceva mai mult timp", comenteaza Liviu Andrei, directorul executiv al brokerului de credite Alliance Finance.

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
imobiliare,
prima casa 4,
credite,
aprobare,
dosare
/actualitate/programul-prima-casa-4-doar-300-de-credite-vandute-in-prima-luna-8508973
8508973
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.