Programul de guvernare în IT&C: de la o coală A4 în mai, la 10.000 de caractere de promisiuni pentru perioada 2013-2016

Postat la 21 decembrie 2012 13 afişări

Dacă la instalarea cabinetului Ponta I în luna mai a acestui an capitolul dedicat industriei IT&C abia ocupa o coală A4 care era ticsită cu generalităţi, programul de guvernare al Guvernului Ponta II - în care ministru al comunicaţiilor va fi tot Dan Nica, include o lungă şi stufoasă listă de priorităţi.

Citind programul de guvernare furnizorii de echipamente şi servicii IT&C prezenţi pe piaţa locală ar putea trage speranţa că pentru industrie urmează patru ani plini, în care statul va avea în sfârşit un plan articulat şi realist de achiziţii, care să genereze creşteri ale sectorului, după o lungă perioadă în care în precedentele guvernări Ministerul Comunicaţiilor fie aproape a dispărut din prim plan (perioada în care MCSI a fost cedat UDMR), fie a anunţat planuri colosale de achiziţii (vezi programul de 500 mil. euro eRomânia al PD-L-istului Gabriel Sandu), care apoi au eşuat lamentabil. Ce propune deci noul cabinet al USL în materie de IT&C pentru următorii patru ani? Un rezumat este aproape imposibil, câtă vreme cele 10.000 de caractere de promisiuni din programul coaliţiei de guvernare acoperă aproape toate domeniile IT&C şi răspunde celor mai optimiste cerinţe ale companiilor şi cetăţenilor în materie de tehnologie. De altfel, planul pare a fi creat pentru a impresiona, acoperind cât mai multe cerinţe / speranţe acumulate în ultimii ani, iar bucăţile de text redactate corect, cu diacritice româneşti care alternează cu pasaje scrise fără "ă"-uri, "ş"-uri sau "ţ"-uri şi în care au scăpat şi o serie de greşeli gramaticale par a trăda faptul că textul nu este unul îndelung studiat şi analizat.

Mai multe pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/programul-de-guvernare-in-it-c-de-la-o-coala-a4-in-mai-la-10-000-de-caractere-de-promisiuni-pentru-perioada-2013-2016-10407270
10407270
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.