Programele europene de păstrare a locurilor de muncă pot arunca în şomaj 9 milioane de oameni, 20% din totalul angajaţilor cu contracte pe termen scurt

Autor: Eduard Ivanovici Postat la 28 iunie 2020 61 afişări

Programele europene de păstrare a locurilor de muncă pot arunca în şomaj 9 milioane de oameni, 20% din totalul angajaţilor cu contracte pe termen scurt

Schemele de păstrare a locurilor de muncă din Europa, lansate în urma numărului tot mai mare de infecţii cu COVID-19, ar putea arunca în şomaj 9 milioane de oameni în 2021, conform asigurătorului german Allianz, scrie CNBC.

Business-urile din toată lumea au fost forţate să îşi închidă uşile pentru a controla răspândirea coronavirusului, punând din ce în ce mai multă presiune financiară pe companiile mari şi mici. Drept rezultat, liderii europeni au implementat o serie de soluţii pe termen scurt pentru a evita dezastrul pieţei forţei de muncă din Statele Unite, care înregistra în aprilie o rată a şomajului de 14,7%.

„În primele cinci ţări europene, estimăm că 9 milioane de muncitori, sau 20% din cei înscrişi în schemele pe termen scurt, se află în situaţia în care ar putea rămâne şomeri în 2021 din cauza ritmului încet de recuperare al celor mai afectate sectoare”, a declarat Ludovic Subran, economist-şef în cadrul Allianz.

Compania de asigurări a declarat că 45 de milioane de oameni din cele mai mari economii europene se află în prezent sub programe de şomaj tehnic. În Europa, rata şomajului poate ajunge la 10% până la sfârşitul anului, potrivit The European Sting.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
europa,
somaj,
locuri de munca,
angajati

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.