Prognoza pe următoarele 4 săptămâni: când vine primăvara şi în termometre

Autor: Laura Buciu Postat la 16 martie 2021 204 afişări

Frigul şi ploile nu dispar aşa de repede, chiar dacă am trecut deja de prima jumătate a primei luni de primăvară. Meteorologii spun că temperaturile rămân scăzute şi devin normale pentru perioada din calendar doar la începutul lunii aprilie.

Prognoza pe următoarele 4 săptămâni: când vine primăvara şi în termometre

15 - 22 martie

Valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice pentru acest interval, la nivelul întregii ţări, dar cu o abatere termică negativă uşor mai accentuată, local în regiunile vestice şi nord- estice. Regimul pluviometric va fi excedentar în toate regiunile, dar mai ales în zonele montane, centrale şi estice.

22 - 29 martie

Temperaturile medii ale aerului vor fi mai coborâte decât cele normale pentru această perioadă, pe întreg teritoriul României, dar mai ales în regiunile centrale. Cantităţile de precipitaţii vor fi deficitare în regiunile intracarpatice, dar mai ales în vest şi nord-vest, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval.

29 martie - 5 aprilie

Temperatura medie a aerului va avea valori în general apropiate de cele normale pentru această săptămână, posibil uşor mai ridicate în vest şi nord-vest. Regimul pluviometric va fi deficitar în cea mai mare parte a ţării, dar mai ales în regiunile sud-vestice.

5 - 12 aprilie

Valorile termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această perioadă, în toate regiunile. Cantităţile de precipitaţii estimate pentru acest interval vor fi apropiate de cele normale pentru această săptămână, la nivelul întregii ţări.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
prognoză,
meteo,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.