Prognoza pe două săptămâni: Temperaturi maxime de 10 grade săptămâna aceasta, apoi scad brusc

Autor: Laura Buciu Postat la 07 decembrie 2020 47 afişări

Temperaturile în timpul zilei vor fi în jurul valorii de 10 grade, iar săptămâna viitoare vor scădea brusc, spre medii de 4-5 grade. În timpul nopţilor, mercurul în termometre va scădea sub limita îngheţului.

Prognoza pe două săptămâni: Temperaturi maxime de 10 grade săptămâna aceasta, apoi scad brusc

În Banat, vremea va fi caldă în prima săptămână a intervalului de prognoză, iar media temperaturilor maxime va fi de 8...10 grade. Apoi, va avea loc o răcire treptată, care va determina, în intervalul 16 – 20 decembrie, un regim termic apropiat de cel normal pentru această perioadă, concretizat printr-o medie regională a valorilor diurne de 4...5 grade. Media temperaturilor nocturne va fi pozitivă până spre 17 decembrie şi se va situa, în general, între 2 şi 4 grade. Spre sfârşitul celei de a doua săptămâni, media minimelor temice va scădea sub limita de îngheţ şi va fi de aproximativ-1...-2 grade. Probabilitatea pentru precipitaţii se va menţine ridicată pe aproape tot parcursul celor două săptămâni şi abia spre finalul intervalului va fi în scădere.

În Crişana, în prima jumătate a intervalului, regimul termic diurn se va caracteriza prin uşoare variaţii de la o zi la alta, însă temperaturile maxime se vor menţine peste cele normale pentru această perioadă şi se vor situa, în medie, între 6 şi 10 grade. În a doua săptămână, maximele diurne vor fi în scădere, spre medii de 4...5 grade în ultimele zile, caracterizând o vreme apropiată de normalul termic al perioadei. Media valorilor termice nocturne se va încadra, în general, între 1 şi 4 grade, cu o tendinţă de scădere, spre -2 grade, către finalul celei de a doua săptămâni. Probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va fi ridicată, cu precădere pe parcursul primei săptămâni a intervalului de prognoză.

În Transilvania, la începutul primei săptămâni, valorile termice diurne vor fi apropiate de normele perioadei, cu o medie a temperaturilor maxime de 4 grade şi a celor minime de -3...-1 grad. Apoi, vremea se va încălzi, iar media maximelor va atinge 8 grade, în intervalul 10 – 13 decembrie, când şi temperaturile nocturne vor deveni pozitive, cu o valoare medie de 2...3 grade. Ulterior, va avea loc un proces de răcire treptată, astfel încât, între 17 şi 20 decembrie, regimul termic va fi normal pentru această perioadă, cu valori medii ale temperaturilor maxime de aproximativ 2 grade şi ale celor minime nocturne de -5...-3 grade. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi mai ridicată în intervalul 9 – 15 decembrie, iar în jurul datei de 10 decembrie, acestea se pot semnala pe arii mai extinse şi pot fi mai însemnate cantitativ.

În Maramureş, pe parcursul primei săptămâni a intervalului de prognoză, temperaturile maxime vor avea variaţii de la o zi la alta, iar media lor regională se va încadra între 6 şi 9 grade, caracterizând o vreme caldă pentru această perioadă. Apoi, regimul termic va marca o scădere, iar media maximelor în intervalul 17 – 20 decembrie va fi de 3...4 grade, apropiată de norma perioadei. Temperaturile nocturne vor fi negative în primele şi ultimele nopţi ale intervalului de prognoză, când se vor înregistra valori medii în jurul a -3...-2 grade, iar între 10 şi 15 decembrie vor fi predominant pozitive şi se vor situa în jurul a 2 grade. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi mai ridicată în intervalul 9 – 15 decembrie, iar pe 10 şi 11 decembrie, acestea se pot semnala pe arii mai extinse şi pot fi mai însemnate cantitativ.

În Moldova, în primele zile ale intervalului, valorile termice diurne se vor situa uşor sub normele perioadei, cu o medie a maximelor de -1...0 grade şi a celor minime de -3...-2 grade. Apoi, vremea se va încălzi, iar media maximelor va atinge 8 grade în intervalul 10 – 13 decembrie, când şi temperaturile nocturne vor deveni pozitive, cu o valoare medie de 3...5 grade. Ulterior, va avea loc un proces de răcire treptată şi astfel, între 17 şi 20 decembrie, regimul termic va fi apropiat de normalul perioadei, cu valori medii ale maximelor în jurul a 2 grade şi ale celor minime de -3...-1 grad. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi mai mare în intervalul 9 – 15 decembrie, iar în jurul datei de 10 decembrie vor fi posibile cantităţi de apă mai însemnate.

În Dobrogea, la începutul primei săptămâni din interval, valorile termice diurne vor fi apropiate de normele perioadei, cu o medie a maximelor de 5...6 grade şi a minimelor de 1...2 grade. Apoi, vremea va intra într-un proces de încălzire, media maximelor va atinge 12...13 grade în intervalul 10 – 13 decembrie, iar cea a minimelor va oscila între 6 şi 9 grade. În a doua săptămână va avea loc un proces de răcire treptată şi astfel, între 17 şi 20 decembrie, regimul termic va fi apropiat de normalul perioadei, cu valori medii ale maximelor în jurul a 4 grade şi ale minimelor de 0...2 grade. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi mai mare în intervalul 7 – 15 decembrie, iar în jurul datelor de 8 şi 13 decembrie vor fi posibile cantităţi de apă mai însemnate.

În Muntenia, la începutul primei săptămâni, valorile termice maxime se vor situa uşor sub normele perioadei, cu o medie de 3 grade, iar minimele vor fi, în medie, de -1...1 grad. Apoi, vremea se va încălzi, media maximelor va atinge 10...11 grade în intervalul 10 – 13 decembrie, iar cele minime vor avea o valoare medie de 3...7 grade. Ulterior, va avea loc un proces de răcire treptată şi astfel, între 17 şi 20 decembrie, regimul termic va fi apropiat de normalul perioadei, cu valori medii ale maximelor de 4...5 grade şi ale minimelor de -2...0 grade. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi mai mare în intervalul 7 – 15 decembrie, iar în jurul datelor de 10 şi 13 decembrie vor fi posibile cantităţi de apă mai însemnate.

În Oltenia, în primele zile din interval, valorile termice diurne vor fi apropiate de normele perioadei, cu o medie a maximelor de 3...4 grade şi a minimelor de 0...2 grade. Apoi, vremea se va încălzi, media maximelor va atinge 8...9 grade în intervalul 10 – 14 decembrie, iar cea a minimelor va fi de 3...4 grade. În a doua săptămână va avea loc un proces de răcire treptată şi astfel, între 17 şi 20 decembrie, regimul termic va fi apropiat de normalul perioadei, cu valori medii ale maximelor de 3...4 grade şi ale minimelor de -2...0 grade. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi mai mare în prima zi din interval şi în perioada 9 - 14 decembrie, iar în jurul datelor de 10 şi 13 decembrie vor fi posibile cantităţi de apă mai însemnate.

La munte, în primele zile ale intervalului, valorile termice diurne vor creşte uşor spre medii de 2...3 grade, ce se vor menţine până în data de 13 decembrie. Apoi, temperatura maximă va fi în scădere treptată spre valori, în medie, de -2 grade. Minimele termice vor fi în creştere până în data de 11 decembrie, spre valori medii de -2 grade, ce se vor menţine până în data de 14 decembrie. În cea de-a doua săptămână, valorile nocturne vor scădea din nou, spre medii de -7...-6 grade. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi mai mare în intervalul 9 – 15 decembrie, iar în jurul datelor de 10 şi 13 decembrie vor fi posibile cantităţi de apă mai însemnate.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
prognoză,
temperatură,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.