Prognoza meteo. Cum va fi vremea până la 1 octombrie

Postat la 22 septembrie 2012 41 afişări

Administraţia Naţională de Meteorologie a anunţat prognoza privind valorile termice şi precipitaţiile în toate regiunile ţării pînă la 1 octombrie.

BANAT

Maximele termice vor creşte treptat, atingând aproximativ 28-29 grade în intervalul 24 - 28 septembrie, apoi vor scădea uşor. Ploi de scurtă durată sunt posibile în jurul datei de 27 septembrie.

CRIŞANA

Va avea loc o încălzire uşoară şi treptată, astfel încât în intervalul 25 - 29 septembrie temperaturile maxime se vor situa în jur de 27 grade, iar cele minime vor fi de aproximativ 14 grade. Trecător este posibil să plouă şi în 27 septembrie.

TRANSILVANIA

Vremea se va încălzi treptat, temperaturile cele mai ridicate urmând să se înregistreze între 25 şi 29 septembrie (maxime în jur de 26 grade, minime de peste 10 grade). Vor fi ploi puţine şi slabe, cu probabilitate mai mare în jur de 27 septembrie.

MARAMUREŞ

Vremea se va încălzi treptat de la o zi la alta, între 26 şi 28 septembrie se vor atinge din nou valori medii de 25-26 grade, după care va urma o răcire uşoară şi treptată. În cea mai mare parte a intervalului de prognoză vor fi ploi slabe, pe arii restrânse.

MOLDOVA

Un proces de încălzire va determina creşterea temperaturilor, până la medii de aproximativ 26 grade ale maximelor diurne şi circa 13 grade ale minimelor nocturne. După 29 septembrie, regimul termic va marca o scădere uşoară. În cea mai mare parte a intervalului vor fi ploi slabe, pe arii restrânse.

DOBROGEA

Valorile termice maxime vor marca iniţial o scădere spre 18 grade. Ulterior vremea se va încălzi din nou spre maxime de 25 grade şi minime de 15 grade. Probabilitatea de apariţie a ploilor va fi redusă.

MUNTENIA

Până spre 28 septembrie, temperatura aerului va urca treptat spre valori de 28 grade, caracterizând o vreme caldă pentru această perioadă, iar ulterior va scădea uşor de la o zi la alta până la sfârşitul intervalului de prognoză. Probabilitatea de apariţie a ploilor va fi foarte redusă.

OLTENIA

După 22 septembrie vremea se va încălzi, devenind caldă pentru această perioadă şi se vor atinge medii termice de 28 grade ziua şi 14 grade noaptea. O uşoară tendinţă de răcire este de aşteptat spre sfârşitul perioadei de prognoză. Probabilitatea de apariţie a ploilor va fi foarte redusă.

LA MUNTE

Temperaturile vor fi în limitele termice normale perioadei din calendar, cu maxime în jurul valorii de 16 grade şi minime de aproximativ 9 grade. În cea mai mare parte a intervalului vor fi ploi slabe de scurtă durată, cu probabilitate mai mare în jur de 27 septembrie.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
meteo,
vremea,
ploi,
septembrie,
prognoza,
ANM,
racire,
soare,
toamna
/actualitate/prognoza-meteo-cum-va-fi-vremea-pana-la-1-octombrie-10109654
10109654
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.