PROGNOZA METEO. Cum va fi vremea în toate regiunile ţării până la 11 august

Postat la 03 august 2013 235 afişări

Sâmbătă, 3 august şi duminică, 4 august, vremea va fi călduroasă în vestul, sudul şi local în centrul ţării, avertizează Administraţia Naţională de Meteorologie.

PROGNOZA METEO. Cum va fi vremea în toate regiunile ţării până la 11 august

Pentru perioada următoare, până la 11 august, prognoza ANM este următoarea:

BANAT

Media temperaturilor maxime va va creşte treptat până la 6 august, atingând 35-36 de grade Celsius. Începând din 7 august, vremea se va răcori uşor, dar se va menţine călduroasă până la sfârşitul intervalului de prognoză, când media regională a temperaturilor maxime va fi de 32 de grade Celsius. Media regională a temperaturilor minime va marca o creştere uşoară spre 19 grade Celsius. Instabilitatea atmosferică se va accentua, cu o probabilitate mai mare în intervalul 5-10 august, cand vor fi averse în general slabe cantitativ, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului.

CRIŞANA

Media temperaturilor maxime va creşte treptat până la 5 august, atingând 34-35 de grade Celsius. După data de 6 august, vremea se va răcori uşor, însă se va menţine călduroasă până la sfârşitul intervalului de prognoză, când media regională a temperaturilor maxime va ajunge la circa 31 de grade Celsius. Media regională a temperaturilor minime va marca o creştere uşoară spre 18 grade Celsius pe 7 august, menţinându-se apoi în jurul acestei valori. Instabilitatea atmosferică se va accentua în intervalul 5-10 august, cand vor fi averse în general slabe cantitativ, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului.

TRANSILVANIA

La începutul săptămânii se va ajunge la o vreme mai caldă decât în mod obişnuit, cu o medie a temperaturilor maxime în jur de 34 de grade Celsius. Între 7 şi 11 august, valori termice medii diurne vor fi în scădere ajungând în jurul a 28 de grade Celsius. Media temperaturilor minime va oscila între 13 şi 15 grade Celsius. Probabilitatea averselor de ploaie va fi în general redusă, exceptând intervalul 6-11 august, când se pot semnala fenomene de instabilitate atmosferică, însă doar izolat vor fi posibile cantităţi de apă mai însemnate.

MARAMUREŞ

În primele două zile ale săptămânii se va ajunge la o vreme mai caldă decât în mod obişnuit, cu o medie a temperaturilor maxime de 33-34 de grade Celsius. Între 7 şi 11 august se vor înregistra valori termice medii mai scăzute, ajungând la 29 de grade Celsius la sfârşitul intervalului. Media temperaturilor minime nocturne va creşte până spre aproximativ 16 grade Celsius pe 7 august. Ulterior vor fi mici variaţii în jurul a 15 grade Celsius. Sunt posibile ploi, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului în intervalul 6-11 august, însă cantităţile de apă vor fi în general neînsemnate.

MOLDOVA

La începutul săptămânii se va ajunge la o vreme mai caldă decât în mod obişnuit, cu o medie a temperaturilor maxime în jur de 34 de grade Celsius. Media temperaturilor minime nocturne va creşte uşor spre 18 grade Celsius. Probabilitatea averselor de ploaie va fi în general redusă, exceptând intervalul 5 -11 august, când se pot semnala fenomene de instabilitate atmosferică.

DOBROGEA

Maximele vor creşte treptat, astfel încât media acestora nu va mai coborî sub 30 de grade Celsius. Regimul termic nocturn va fi permanent ridicat şi se va caracteriza prin temperaturi minime situate între 19 şi 21 de grade. Pe tot parcursul intervalului va predomina vremea frumoasă şi însorită.

MUNTENIA

Temperaturile maxime vor creşte treptat, astfel încât pe parcursul săptămânii nu vor mai coborî sub 32 de grade Celsius. Regimul termic nocturn va fi permanent ridicat şi se va caracteriza prin temperaturi minime situate între 17 şi 20 de grade. Probabilitatea de ploaie va fi redusă.

OLTENIA

În primele două zile ale săptămânii se va ajunge la o vreme mai caldă decât în mod obişnuit, cu o medie a temperaturilor maxime în jur de 35 de grade Celsius. Între 7 şi 11 august se vor înregistra valori termice medii uşor mai scăzute, ajungând la 33 de grade Celsius la sfârşitul intervalului. Media temperaturilor minime nocturne va creşte până la aproximativ 19 grade Celsius. Vor fi ploi, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului în intervalul 6-11 august, însă cantităţile de apă vor fi în general neînsemnate.

LA MUNTE

Se preconizează o încălzire uşoară şi treptată a vremii, astfel încât valorile de temperatură vor ajunge din nou să fie peste mediile climatologice ale perioadei. Instabilitatea atmosferică va fi în general redusă.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/prognoza-meteo-cum-va-fi-vremea-in-toate-regiunile-tarii-pana-la-11-august-11202380
11202380
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.