Prognoza meteo. Cum va fi vremea în toată ţara până la 11 septembrie

Postat la 01 septembrie 2012 32 afişări

Administraţia Naţională de Meteorologie a anunţat prognoza privind valorile termice şi precipitaţiile în toate regiunile ţării pînă la 11 septembrie.

BANAT

Vremea se va răci uşor, regimul termic devenind normal pentru această perioadă din an. Ploile îşi vor face apariţia după data de 31 august şi vor fi slabe, exceptând perioada 2-5 septembrie când vor fi posibile, pe arii restrânse, cantităţi mai importante de apă.

CRIŞANA

Între 1 şi 4 septembrie, temperaturile vor fi în scădere, mai pronunţată la valorile maxime, apoi nu vor mai avea variaţii semnificative. În prima săptămână din septembrie va ploua, dar cantităţile de apă vor fi, în general, slabe.

TRANSILVANIA

In prima de decadă a lunii septembrie, valorile termice se vor încadra într-un regim normal pentru această perioadă. Probabilitatea de apariţie a ploilor va fi mai ridicată în perioada 2-7 septembrie, dar cantităţile mai importante vor fi doar pe arii restrânse.

MARAMUREŞ

Luna septembrie va debuta cu un regim termic normal. Apoi, maximele vor fi în scădere uşoară şi treptată, iar la sfârşitul intervalului se vor situa, în medie, în jurul a 26 de grade. Ploile îşi vor face apariţia la începutul lui septembrie, dar vor fi pe arii mai extinse între 3 şi 6 septembrie, când există posibilitatea acumulării, izolat, a unor cantităţi mai importante de apă.

MOLDOVA

Cele mai ridicate temperaturi maxime se vor înregistra în 1 şi 2 septembrie, când şi temperaturile minime vor depăşi, în medie, valoarea de 14 grade. Primele zile vor fi lipsite de precipitaţii, apoi va ploua în general slab, cu probabilitate mai mare în perioada 1-7 septembrie.

DOBROGEA

Nu vor fi variaţii importante ale temperaturii, menţinându-se un regim termic normal pentru începutul lunii septembrie. Probabilitatea de ploaie va fi foarte redusă în prima jumătate din interval, apoi sunt de aşteptat ploi slabe şi pe arii restrânse.

MUNTENIA

Temperaturile se vor situa, în general, în limite normale pentru această perioadă a anului, variaţiile fiind neimportante (o uşoară răcire la jumătatea intervalului). De menţionat că maximele cele mai ridicate vor mai depăşi doar izolat 30-32 de grade. Va ploua slab şi pe arii restrânse, cu probabilitate mai mare în perioada 3-7 septembrie.

OLTENIA

În primele zile ale lui septembrie există probabilitatea unei uşoare răciri, apoi vremea se va situa în limitele termice normale ale perioadei. Ploile vor fi slabe şi pe arii restrânse şi vor cădea, cel mai probabil, la jumătatea intervalului de prognoză.

LA MUNTE

Vremea va fi, în general, răcoroasă, temperaturile maxime urmând să se situeze, în medie, sub 20 de grade, iar minimele să nu depăşească o medie de 10 grade. Cea mai caldă perioadă va fi între 1 şi 4 septembrie. Ploi mai importante cantitativ, deşi nu pe arii extinse, sunt de aşteptat între 1 şi 6 septembrie.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
meteo,
vremea,
ploi,
septembrie,
prognoza,
ANM,
racire,
temperaturi
/actualitate/prognoza-meteo-cum-va-fi-vremea-in-toata-tara-pana-la-11-septembrie-10008031
10008031
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.