Profitul şi vânzările Petrom au urcat în 2012 la noi maxime, 3,9 mld. lei şi respectiv 26,2 mld. lei

Autor: Mediafax, Andrei Chirileasa Postat la 21 februarie 2013 20 afişări

Petrom a avut anul trecut un profit record, de 3,946 miliarde lei (885,5 milioane euro), în creştere cu 5%, iar vânzările au urcat cu 16%, la un nou maxim, de 26,258 miliarde lei (5,892 miliarde euro).

Petrom a avut anul trecut un profit record, de 3,946 miliarde lei (885,5 milioane euro), în creştere cu 5%, iar vânzările au urcat cu 16%, la un nou maxim, de 26,258 miliarde lei (5,892 miliarde euro). Profitul net atribuibil acţionarilor, exceptând elementele speciale, a crescut cu 2%, la 4,3 miliarde de lei, în linie cu prognozele analiştilor, care prognozqau câştiguri de peste 4 miliarde de lei. „După o perioadă recentă caracterizată prin preţuri volatile ale ţiţeiului şi incertitudine macroeconomică, 2012 a fost un an de relativă stabilitate, cu performanţă operaţională şi financiară foarte bună pentru Petrom. Acesta a fost rezultatul investiţiilor semnificative efectuate în activităţile noastre principale în anii precedenţi şi al accentului pus pe excelenţă operaţională. În activitatea operaţională, am compensat în mare măsură declinul natural al producţiei de hidrocarburi şi am urmărit oportunităţile de explorare, am demarat exploatarea comercială a centralei electrice de la Brazi şi am realizat îbunătăţiri progresive ale structurii mixului nostru de produse din rafinare. Estimările preliminare ca urmare a forării primei sonde de explorare offshore la mare adâncime, în parteneriat cu ExxonMobil, la începutul anului 2012, indică o descoperire de gaze. Am iniţiat, de asemenea, cel mai mare program de seismică 3D din sectorul romanesc al Mării Negre, în ape de mare şi mică adâncime”, a declarat Mariana Gheorghe, CEO-ul Petrom.

Mai multe pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
petrom,
rezultate,
financiare,
record
/actualitate/profitul-si-vanzarile-petrom-au-urcat-in-2012-la-noi-maxime-3-9-mld-lei-si-respectiv-26-2-mld-lei-10582387
10582387
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.