Profitul brut al Astra Asigurari a crescut cu 645% in primul semestru

Autor: Ana Raduta Postat la 09 august 2011 20 afişări

Astra Asigurari a inregistrat la finalul primului semestru al anului un profit brut de 82 de milioane de lei, in crestere de la 11 milioane lei in aceeasi perioada a anului trecut.

De asemenea, compania a avut si o crestere de 57% a primelor brute subscrise pe segmentul asigurarilor property pe primul semestru din 2011, fata de aceeasi perioada din 2010. Volumul primelor brute subscrise totale (viata si non-viata) inregistrate de compania Astra Asigurari in primul semestru al anului 2011 este de 559 milioane de lei, din care 551 milioane de lei, reprezinta volumul primelor brute subscrise la asigurari generale, in scadere cu 4% fata de primele sase luni din 2010.

Valoarea asigurarilor RCA reprezinta 278 de milioane de lei, in scadere cu 14% fata de 323 de milioane lei in primul semestru al anului 2010, respectiv 84 de milioane lei pe asigurarile CASCO, in scadere cu 28%. Cea mai importanta crestere, de 57%, a fost obtinuta pe segmentul property, de la 94 milioane de lei (semestrul intai 2010) la 147 milioane lei (semestrul intai 2011).

"Scaderea volumului de prime brute subscrise pe segmentul auto are multiple cauze. Este vorba despre conjunctura economica, dar si despre politica de preturi extrem de mici la aceste tipuri de asigurari, politica pe care Astra o priveste cu ingrijorare; aceasta situatie a condus si la scaderea pietei de asigurari generale in ansamblu. Chiar daca am mizat pe o restructurare de portofoliu, anticipam o crestere a primelor brute subscrise in perioada urmatoare", spune Radu Mustatea, directorul general al Astra Asigurari.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
profit,
Astra,
asigurari
/actualitate/profitul-brut-al-astra-asigurari-a-crescut-cu-645-in-primul-semestru-8590719
8590719
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.