Profi a ajuns la 150 de magazine

Postat la 16 ianuarie 2013 49 afişări

Reţeaua de magazine Profi a ajuns la 150 de spaţii, prin inaugurarea de azi. Este primul magazin de sine stătător în Bucureşti, plasat în vecinătatea staţiei de metrou Timpuri Noi. În Capitală, este al 23-lea magazin al reţelei, care are şi spaţii care funcţionează în regim non-stop.

Noul magazin are o suprafaţă de 440 de mp, iar investiţia pentru utilarea sa a fost de 300.000 euro, sumă ce nu include fondul de marfă. Magazinul a fost predat la cheie de dezvoltator, care a investit pentru ridicarea lui 1,5 milioane de euro.

Planurile pentru 2013 se referă la deschiderea a încă 45 de magazine, atât în format standard dar şi în alte formate ce urmează să fie lansate spre jumătatea anului - City (pentru zonele aglomerate urbane) şi Loco (pentru cele rurale), declară Cosmin Călugăru, director de expansiune al companiei Profi Rom Food. Compania a deschis anul trecut 45 de magazine, în condiţiile în care targetul de la începutul anului era de 35 de noi spaţii.

Tot anul acesta Profi va deschide cel de-al doilea spaţiu logistic, la Ploieşti, care va permite aprovizionarea mai eficientă a magazinelor din această parte a ţării prin scurtarea traseelor către ele.

Călugăru a spus că rezultatele pentru 2012 vor fi disponibile în câteva săptămâni, dar creşterea înregistrată de Profi a fost considerabilă, existând o evoluţie pozitivă nu numai din prisma numărului mai mare de magazine ci şi rezultatele comparative ale spaţiilor, care au avu şi vânzări mai mari şi mai mulţi clienţi. Reţeaua a înregistrat în 2011 o cifră de afaceri de 214,5 milioane de euro, în creştere cu 29% faţă de 2010.

Pe piaţa românească reţelele de supermarketuri sunt în plină expansiune, între acestea numărându-se Mega Image, Billa şi Carrefour Market.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Profi,
magazin,
deschidere
/actualitate/profi-a-ajuns-la-150-de-magazine-10475678
10475678
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.