Producătorul auto german care vrea să scape de toate maşinile pe benzină şi motorină până în 2023. În ce ţară vrea să facă acest lucru

Autor: Andra Stroe Postat la 08 octombrie 2020 30514 afişări

Producătorul auto german care vrea să scape de toate maşinile pe benzină şi motorină până în 2023. În ce ţară vrea să facă acest lucru

Producătorul german de autovehicule Volkswagen estimează că vehiculele electrice vor reprezenta aproximativ 90% din vânzările de autovehicule din Norvegia, cea mai importantă piaţă de vehicule electrice din lume, încă de anul viitor, graţie sprijinului politic stabil, scriu cei de la thedriven.io.

Noul ID.3 lansat de Volkswagen a devenit cel mai bine vândut vehicul electric din Norvegia, unde vânzările totale de vehicule electrice au depăşit cota de piaţă de 60% din totalul vânzărilor de automobile din septembrie. Volkswagen ID.3 a fost lansat pe piaţa norvegiană pe 28 august şi se vinde în Norvegia cu 32.000 de euro (modelul de bază) sau circa 36.500 de euro (modelul Plus).

Harald A. Moeller, importatorul norvegian de maşini Volkswagen, a făcut şi o altă predicţie conform căreia Volkswagen ar putea înlocui complet toate maşinile diesel şi pe benzină cu cele electrice până în 2023.

Ca şi ID.3, după Nissan Leaf, Volkswagen e-Golf este cea mai răspândită maşină electrică din Norvegia, cu aproape 50.000 de automobile.

Încrederea Volkwagen că lucrurile se vor îmbunătăţi în ceea ce priveşte vânzările de maşini electrice din Norvegia vine după anunţarea planului de cheltuieli fiscale pentru 2021 de către guvern, care a extins politica naţională de impozitare zero pentru maşinile complet electrice.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
norvegia,
vanzari,
vehicule

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.