Producătorii anunţă scumpiri la pâine, carne şi lapte, din cauza facturilor mari la energie

Postat la 10 noiembrie 2021 54 afişări

Producătorii anunţă scumpiri la pâine, carne şi lapte, din cauza facturilor mari la energie

Produsele de bază, pâinea, carnea, laptele se vor scumpi în perioada următoare ca urmare a facturilor uriaşe de energie care afectează toate industriile, anunţă producătorii, scrie Digi24. Pâinea a ajuns, de la 1 leu, să coste 1,30 lei în mai puţin de o lună, spun clienţii. Toate produsele din coş sunt din ce în ce mai scumpe şi afectează tot mai mult puterea de cumpărare a oamenilor, având în vedere că salariile şi pensiile nu cresc odată cu preţurile şi inflaţia.

Producătorii spun că au primit facturi de energie mai mari cu până la 700% şi că, din cauza creşterii preţurilor la energie, s-au scumpit şi ambalajele în care îşi pun produsele.

„Avem colegi din ţară care ne semnalează că au creşteri de 6 ori, de 8 ori. Aceasta la gaze. La energie electrică, creşterile sunt de 3-4 ori. La materia prima, 50%. preţul pâinii a crescut până acum cu 5-6%”, spune Aurel Pan de la Rompan.

Cititi mai multe pe www.gandul.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
anunt,
carne,
cauza

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.